Tessa Jannink

Ik ben sinds 2008 afgestudeerd als fysiotherapeut en sinds 2016 afgestudeerd als dierenfysiotherapeut. Ik werk humaan als geriatriefysiotherapeut in loondienst en daarnaast heb ik mijn eigen praktijk als dierenfysiotherapeut. De praktijk was gevestigd in Noord-Holland, maar in 2019 ben ik verhuist naar het plaatsje Mill in Noord-Brabant. In Mill heb ik ruimte voor de praktijk aan huis is de praktijk uitgebreid met een aquatrainer voor de paarden en een hydrotrainer voor de honden.

Op mijn tiende ben ik begonnen met paardrijles op een manege en op mijn 14e kocht ik van mijn eigen spaargeld mijn verzorgpony Romy. Romy was een shetlander en omdat ik te groot was om op haar te rijden nam ik menles en al snel kocht ik mijn eerste wagentje. De hobby liep wat uit de hand en uiteindelijk hebben we jaren lang met een vierspan pony’s deelgenomen aan wedstrijden. Van enkelspan tot vierspan heb ik verschillende combinaties tot het ZZ dressuur en ZZ vaardigheid gereden en zijn we met de minimarathons meerdere keren kampioen van Noord-Holland geworden.

Uiteindelijk heb ik in 2013 besloten over te stappen naar de paarden. Inmiddels heb ik drie tuigpaarden Coen (Victory x Renovo), Fenna (Baanbreker x Renovo) en Iris (Manno x Renovo). Ik start de paarden in de mensport, maar ze worden daarnaast ook allemaal onder het zadel gereden. Met Fenna ben ik in 2021 Nederlands kampioen vaardigheid klasse Z/ZZ geworden. 

 

 

Esther Maagdenberg

Ik ben woonachtig te Grave en afgestudeerd als dierenfysiotherapeut in 2020. In 2021 ben ik mijn eigen praktijk "Animotion Dierfysiotherapie" in Grave begonnen. Ondertussen werk ik volledig als dierenfysiotherapeut en ben ik ook bij Tessa in de praktijk werkzaam. Hiervoor heb ik in de paardensector gewerkt en hield ik mij bezig met onder andere het inrijden van jonge paarden. Vanwege het risico dat deze tak van sport met zich meebrengt ben ik hiermee gestopt en focus ik mij nu volledig op de dierfysiotherapie.

Hobbymatig rij ik nog steeds paard, meerdere keren per week. Mijn voorkeur gaat uit naar de dressuur, hoewel ik ook te verleiden ben om een sprongetje te maken. Als kind ben ik opgegroeid met een hele boel huisdieren, ons huis was nooit zonder hond. Buiten school om was ik bijna altijd tussen de paarden te vinden en ik wist al snel dat ik graag met dieren wou gaan werken. Het werk als dierenfysiotherapeut is het beroep waar ik als kind van droomde en ik doe het met ontzettend veel plezier.

Judith Boerstal

Nadat ik mijn paraveterinair diploma had gehaald ben ik ruim 6 jaar werkzaam geweest bij een geitenmelkerij. Toen besloten dat het roer om ging, in 2016 afgestudeerd als humaan fysiotherapeut en begin 2022 als dierenfysiotherapeut. Nooit spijt gehad van deze keuze, het is het mooiste beroep wat er is!

Ik woon in Haps en ben altijd al omringd geweest door dieren, opgegroeid met honden maar met een grote passie voor paarden. Wat begon met de verzorging van een shetlander aan het einde van de straat is uitgegroeid tot 2 friese paarden van mezelf waarmee ik met 1 fanatiek ben in de dressuur sport en met de ander in de fokkerij. Ook hebben we nog lieve Bull Terriër in huis rondlopen.

Na het behalen van mijn dierfysiotherapie diploma ben ik mijn eigen praktijk gestart “Dierfysiotherapie Judith Boerstal” en op maandagmiddag en donderdagavond ben ik bij Tessa in de praktijk te vinden. Ook ben ik nog 2 dagen in de week werkzaam als fysiotherapeut in een zorginstelling.